Πως δημιουργήθηκε η παράσταση (Making-of).
Οι καλλιτέχνες μιλούν για τις δουλειές τους, για ό,τι τους εμπνέει και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για το κουκλοθέατρο.

Ο Xιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει

με την Εμμανουέλα Καποκάκη

Βραβείο Εκπαιδευτικής Παράστασης – World Puppet Carnival, Lozd Πολωνίας, 2016
Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας – παραγωγής – Red Mood Festival, Moscow 2016

Παράσταση από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας  «Πράσσειν Άλογα» με αφορμή την ομώνυμη ιστορία του Μάνου Κοντολέων από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μια ποιητική ιστορία με ηθοποιό και κούκλες που ξεκινάει κάποιον χειμώνα και μιλάει για τον κύκλο του νερού συνδέοντας τον με τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου.

Ένα αγόρι θα φτιάξει ένα χιονάνθρωπο και θα τον αγαπήσει πολύ! Ο χιονάνθρωπος για να μην λιώσει θα δραπετεύσει! Όμως θα λιώσει στο ποτάμι… θα εξατμιστεί και στο τέλος θα γίνει βροχή. Τον επόμενο χειμώνα θα καταλήξει στο ίδιο σημείο στη γη, σαν χιόνι και θα νιώσει μεγάλη έκπληξη όταν καταλάβει ότι το ίδιο αγόρι τον ξανακατασκευάζει! Ο κύκλος του νερού του χιονάνθρωπου και ο κύκλος της ζωής του αγοριού θα ξανασμίξουν στα βαθιά γεράματα…

 

Τα παιδιά μέσα από την διασκεδαστική παράσταση αφομοιώνουν τον κύκλο του νερού και την σημαντικότητά του για όλους μας!

Demo παράστασης

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Ερμηνεία: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική σύνθεση και επένδυση: Γιάννης Χατζηιωάννου

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Το  Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την  Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (E.S.N.A.M. Charleville-Mezières, Γαλλία), με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Προτείνει ένα  θέαμα  με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή( παιδί ή Ενήλικα) με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα. Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Έχει κάνει δεκαπέντε θεατρικές παραγωγές σε Αθηναϊκά Θέατρα( Εθνικό θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, κ.α.), παρουσιάσεις σε φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή(με τιμητικά βραβεία), δήμους και σχολεία. Έχει παρουσιαστεί αναδρομική έκθεση του με 100 κούκλες, σκηνικά, κοστούμια «15 χρόνια παρουσία στο Θέατρο και στα Εικαστικά» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού-Ελληνικού κόσμος  και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Προσφέρει κοινωφελές έργο με παραστάσεις και εργαστήρια για ευπαθείς ομάδες .  Με το «Κουκλοπαίζουμε», μια δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση και διαγωνισμό, οραματίζετε μια νέα γενιά πολιτών μέσο της χρήσης της κούκλας ως δημιουργικό εργαλείο, μέσα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την οικογένεια και τις ευπαθείς ομάδες.

www.prasinaloga.gr

ZOOM (μέχρι 100 άτομα) για όσους θέλουν να κάνουν ερωτήσεις για την παρουσίαση
Meeting ID: 873 2167 6844 / Κωδικός: unima
Απευθείας link στο Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/87321676844?pwd=U294Yys5V3JabzBoRlpneHc4eTdjUT09

ή παρακολουθήστε το σε live streaming μέσα από το στο κανάλι μας στο YouTube