Πως δημιουργήθηκε η παράσταση (Making-of).
Οι καλλιτέχνες μιλούν για τις δουλειές τους, για ό,τι τους εμπνέει και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για το κουκλοθέατρο.

Το κρυστάλλινο κλειδί των Χριστουγέννων

Το έργο:
Μια παραγωγή με γαντόκουκλες, μαρότες, δισδιάστατες κούκλες και μια ιδέα θεάτρου σκιών σε τρία σκηνικά με 7 σκηνογραφίες. Ένα έργο 45 λεπτών για ένα ή δύο κουκλοπαίχτες με διαστάσεις 4 μέτρα φάρδος, 2.30 ύψος και 2 βάθος.

Η ιστορία:
Πρόκειται για μια εύθυμη κωμωδία που μας υπενθυμίζει ποιο είναι το αληθινό Πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο παμπόνηρος και ζηλιάρης Διευθυντής Χριστουγεννιάτικων τελετών, καταφέρνει να μπερδέψει  σε μια περιπέτεια τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά του. Η γυναίκα του Διευθυντή και ο μικρούλης γιος τους, μέσα από ανατροπές, οδηγούν την περιπέτεια στο σημείο όπου οι θεατές μας συνειδητοποιούν πόσο πανανθρώπινο αίσθημα είναι η επιθυμία για αγάπη. Το έργο, μας θυμίζει με τρυφερότητα πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε δυνατές και αυθεντικές ανθρώπινες σχέσεις στη ζωή μας, που θα μας επιτρέπουν να συγχωρούμε τους άλλους, μα και να ζητάμε συγνώμη.

Η ομάδα:

Το Κέντρο Μικτών Τεχνικών Κουκλοθεάτρου είναι μια νέα πρωτοβουλία με μια σειρά από σκοπούς οι οποίοι έχουν μπεί σε κρυογονική αδρανοποίηση όπως και τόσα άλλα πράγματα λόγω της παρούσας κρίσης στις τέχνες. Παρά ταύτα όμως, σιγά σιγά προσπαθεί να συνεχίσει να θέτει το λιθαράκι του στον δρόμο της αποδοχής και κατοχύρωσης της εμψύχωσης του αντικειμένου στο mainstream… αν υπάρχει κάτι τέτοιο! Με μέλη που χαίρουν εμπειρίας από τα μέσα του 90 στον κόσμο του κουκλοθεάτρου αλλα και του θεάτρου, η παρούσα πρωτοβουλία εύχεται να καταφέρει να επηρεάσει με τον δικό της τρόπο την εξέλιξη αυτής της τέχνης στην χώρα μας.

ZOOM (μέχρι 100 άτομα) για όσους θέλουν να κάνουν ερωτήσεις για την παρουσίαση
Meeting ID: 880 0575 9022 / Κωδικός: unima
Απευθείας link στο Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/88005759022?pwd=b0dnOUtPcEpNWjhTZStJcUQ1Tm0zQT09

ή παρακολουθήστε το σε live streaming μέσα από το στο κανάλι μας στο YouTube